MARCEL; KONJIŠKI PARK

Marcel se je odločil, da nam predstavi park v našem kraju. Povedal je, da park leži pod Konjiško goro in ima tekaško stezo, ki je dolga malo več kot 1 km, fitnes na prostem za odrasle, teniška igrišča, ki so jih zgradili leta 1974,  košarkaško igrišče ter igrišče za hokej, kjer pozimi, kadar je zelo hladno, gasilci na igrišče polijejo vodo, ki zmrzne in se lahko drsamo. Poleti hokejsko igrišče uporabljamo za kotalkanje in rolanje. Povedal je, da je v parku tudi ribnik in da teče po parku potok Gospodična. V parku je tudi lepo in novo igrišče za otroke.

Park smo obiskali in ga raziskali tudi s svojimi očmi.

 

ANŽE; KNJIŽNICA

Z  Anžetom smo se odpravili v knjižnico, kjer nam je knjižničarka razkazala knjižnico, nas popeljala na otroški oddelek, kjer smo si lahko ogledovali slikanice, popeljala nas je mimo izposojevalnice v oddelek za odrasle, kjer imajo tudi računalnike in veliko vrst različnih časopisov.

Preden nas je Anže popeljal do Doma Kulture, nam je knjižnico predstavil preko plakata. Anže nam je povedal, da zelo rad hodi v knjižnico, kjer si lahko poišče slikanice in knjige, ki ga zanimajo. Povedal nam je, da zase knjige najde na oddelku za otoke in mladino. V knjižnici imajo tudi oddelek za odrasle. Povedal nam je, da v knjižnici za knjige skrbijo knjižničarji in knjižničarke in da si lahko knjigo iz knjižnice sposodimo tudi preko interneta. Za otroke knjižničarke pripravijo tudi pravljične ure. Povedal nam je tudi, kako pomembno je, da veliko beremo, saj si širimo besedišče in izvemo veliko novega.

AJDA; GASILSKI DOM

Ajda nam je predstavila gasilski dom v našem kraju, saj je njen oče gasilec. Povedala nam je kakšno je delo prostovoljnih gasilcev, na katero telefonsko številko moramo poklicati, če opazimo požar in  kaj moramo povedati ter nas povabila na ogled gasilskega doma.

Ko smo prišli so nas že čakali gasilci v svojih uniformah, razkazali so nam Muzej gasilstva in njihov vozni park. Lahko smo si vozila pogledali od znotraj ter preizkušali, kako težke so njihove čelade. Z lepimi vtisi smo odšli v vrtec na kosilo.

      

SARA; DVOREC TREBNIK

Sara nam je predstavila dvorec Trebnik. Povedala je, da je dvorec Trebnik star več kot 700 let in da so v njem včasih živeli graščak in njegova družina ter Marjetica, ki jo je vitez Jurij rešil pred strašnim zmajem. Povedala je, da sta bila pri dvorcu dva ribnika in da teče pod dvorcem potok Gospodična. Graščak je imel velik park in vrtove. Danes na teh vrtovih gojijo zelišča, v Trebniku pa izdelujejo različne zeliščne čaje, kreme, mila in drugo. Povedala je, da so del Trebnika obnovili.

Dvorec Trebnik smo si šli tudi pogledat. Obiskali smo stari del dvorca, kjer so nas prijazno sprejeli in pokazali različna zdravilna zelišča, mazila in mila. Dobili smo tudi vzorčke njihovih izdelkov. Ogledali smo si tudi likovno razstavo v dvorcu. Sara nas je povabila še v novi del dvorca Trebnik, kjer smo si ogledali masažni salon pri gospe Juliji Sojič. Gospa Julija je otrokom pokazala, kako se lahko z obrazno masažo sprostijo in se po masaži počutijo bolje. Povedala je, da masaža obraza dobro vpliva na naše zdravje. Tudi Gospa Julija nam je podarila darilne vrečke.