IZA 

Izina babica nam je sporočila:

Dragi otroci! Verjetno vas zanima s čim smo se igrali mi, ko smo bili tako majhni kot ste sedaj vi. Mi nismo imeli tako lepih in zabavnih igrač, a smo se vseeno znali lepo igrati. Veliko igrač smo si kar sami izdelali. Poleti smo na travniku izkopali jamo, vanjo smo dali mravljice, deževnike, polže in žabice. Nato smo jih pokrili z vejami. Imeli smo pravi mali živalski vrt, ampak naslednji dan ni bilo nobene živali več, ker so nam vse ušle. Igrali smo se veliko igric kot so: med dvema ognjema, pismo, rinčke talam in gnilo jajce. Veliko smo se lovili in skrivali. Več vam bo pa povedala še Iza.

Lepo vas pozdravljam Izina babica Betka.

Hvala za sporočilo, bili smo ga zelo veseli.

Iza pa nam je predstavila žogo narejeno iz nogavic, dve punčki in niz fotografij, kaj vse je počela njena babica. Bili smo navdušeni in preizkusili v igri.

Otroci z Dorico in Suzano

       

 

MIJA Š. 

Mija je prinesla igrače, s katerimi se je igral dedek. Bile so zelo zanimive, uporabili smo jih pri igri. Rubikovi kocki so otroci premešali barve in jih vrteli na prvotno stanje. Z lesenimi figurami so se igrali igro Trgovina. Z velikim interesom so na prostem skrivali storž in ga iskali. Žogo iz papirnate serviete pa smo uporabili za igro: “Gnilo jajce”.

 

 

 

BJON

Bjon nam je predstavil igre, ki se jih je igrala babica: Raketa, Človek ne jezi se, Gumitwist in Karte. Pri RAKETI so otroci metali gumbe na oštevilčena polja po zaporedju od številke 1 do številke 8. Skakali so v polja in po poti nazaj pobrali gumb. Ni bilo preprosto, a razvijali so ravnotežje in se imeli lepo.

     

ALEA; PUNČKE MOJIH BABIC

Alea nas je presenetila s punčkami njenih babic. Za osnovo so izbrale kakšen kos lesa ali kepe blaga in naredile obliko punčke. Na roke so kaj prišile. Same so si naredile lepilo iz moke in vode ter prilepile lase iz volne. Oči, usta in nos so naredile tako, da so izdolble les ali pa narisale z ogljem. Naredile so preproste obleke s pentljo zadaj ali da je obleka prosto padala ob telesu. Uporabile so tudi stare rute in šale. Nastala je igra kot nekoč. Otroke je zelo navdušila.